Priprema za TOEFL ispit

Priprema za TOEFL

 

toefl-prep

ŠTA JE TOEFL?

Test of English as a Foreign Language se koristi za evaluaciju znanja engleskog jezika osoba kojima engleski nije maternji jezik. Potreban je za upis na studije u SAD-u, kao i za upis na mnoge međunarodne programe studija, a široko je prihvaćen i u evropskim institucijama visokog obrazovanja. TOEFL iBT se polaže na kompjuteru u administrativnom centru putem Internet veze.

KAKO IZGLEDA TOEFL TEST?

FORMAT ISPITA I PRIPREMNI KURS

- Reading (Čitanje) - za ovaj deo testa temeljno se pripremate za uspešan pristup akademskim tekstovima tipičnim za TOEFL iBT, i savladavate sve vrste pitanja karakterističnih za ovaj deo testa. Imate na raspolaganju sav autentičan materijal renomiranih američkih izdavača, uz dodatak raznovrsne literature koja ima za cilj podizanje jezičke kompetentnosti, što će vam omogućiti da postignete što veći broj poena. Naše dugogodišnje iskustvo pokazuje da polaznicima TOEFL kursa upravo Reading zadaje najviše poteškoća u početku pošto su tekstovi obimni, sadržajni, neretko i kompleksni ali uz stručnu pomoć naših profesora, primenom raznih strategija vrlo brzo se ova veština usavršava i to možete videti kroz povećanje broja poena koje ostvarujete na svakom testu za vežbu.

Listening (Slušanje) - za ovaj deo testa upoznajete se sa veštinama i strategijama za uspešno rešavanje zadataka u delu testa koji se odnosi na slušanje, a koji obuhvata niz akademskih predavanja i realnih situacija u kampusu. Glavna strategija koju učite da primenjujete uz pomoć naših profesora jeste Note Taking, a pažljivo selektovani materijali koji se dobijaju tokom kursa podižu nivo opšteg jezika što svakako ima za rezultat veći broj poena. Na osnovu dosadašnjeg iskustva možemo reći da je slušanje TOEFL veština koja se najbrže usavršava.

Speaking (Govor) - za ovaj deo testa usavršavate govorni engleski jezik kako bi se zadacima u ovom delu testa pristupilo što efikasnije, jasnije i uspešnije, u jezičkom i sadržajnom smislu. Takođe se uči efikasno vođenje beleški u delovima testa koji se odnose na slušanje, govor i pisanje. Tokom pripremnog kursa upoznajete se sa svim temama i pitanjima koje mogu doći u obzir na samom testu, kao i sa strukturom odgovora koje svaki tip pitanja zahteva. Glavni izazov TOEFL speaking dela jeste pritisak vremena, tako da je cilj pripremnog kursa vaše osposobljavanje da u ograničenom vremenskom periodu date što potpuniji odgovor. 

- Writing (Pisanje) - za ovaj deo testa pripreme obuhvataju personalizovan pristup evaluaciji eseja, upoznavanje s korisnim vokabularom i gramatičkim strukturama odnosno pravilnom organizacijom eseja potrebnom za dobar rezultat u ovom delu testa. Profesori posvećuju posebnu pažnju ovom delu ispita jer je najzahtevniji za većinu kandidata. Iako nemate iskustvo u pisanju sastava na engleskom to nije razlog da pomislite da ne možete da dobijete veliki broj poena na TOEFL testu jer se tokom kursa upoznajete sa svim 'cakama'. Kao polaznici Merryland toefl kursa, pored sveg materijala za pripremu koji dobijate u školi, imate pristup i besplatnom materijalu za vežbu na našem sajtu. Takođe, pred kraj samog kursa u školi možete uraditi i besplatni probni TOEFL test.

KOLIKO TRAJE PRIPREMA ZA TOEFL?

Priprema za TOEFL može trajati između jedan i 4 meseca, sve u zavisnosti od vašeg trenutnog nivoa znanja opšteg jezika, ali je optimalni period i ono što profesori preporučuju na osnovu dosadašnjeg iskustva 3 meseca. MERRYLAND škola vrši pripreme za TOEFL tokom cele godine. Časovi se održavaju 3 puta nedeljno.

Veliki broj polaznika koji su uspešno položili TOEFL ibt test i upisali željene master studije su najbolja preporuka za nas. Detaljan spisak naših polaznika koji su položili TOEFL i njihove rezultate možete videti u prostorijama škole, a na linku njihova iskustva: https://merrylandschool.rs/utisci-polaznika.html.

Merryland organizuje pripreme za TOEFL na lokaciji Novi Beograd i Stari grad. O konkretnom vremenu održavanja časova kao i o sledećim terminima početka kursa možete se informisati putem telefona.

Za upis u prolećnom semestru važe specijalni popusti i iznos mesečne rate je 14.450,00 dinara (12x90min.). Preporučeni period pripreme za TOEFL ispit je 2/3 meseca, tj. 24-36x90min. jer je to optimalni period potreban za uspešno savladavanje svih veština i postizanje maksimalnog broja poena na TOEFL testu.

STRUKURA I TRAJANJE TOEFL TESTA       

TOEFL Test traje otprilike 3 sata s jednom pauzom od 10 minuta i struktura je sledeća: 

                                     

     

TERMINI POLAGANJA TOEFL TESTA U BEOGRADU 2020.

3.4.  4.4.  25.4.  1.5.  2.5.  16.5.  30.5.  31.5.  13.6.  20.6.  27.6. 11.7.  18.7.  25.7.  8.8. 22.8.  29.8.  11.9.  18.9.  19.9.  26.9.

           

 

Uproredna tabela za TOEFL iBT koja vam može biti od pomoći ako ste već polagali IELTS ili neki od Cambridge Esol ispita

iBT TOEFL

PBT TOEFL

IELTS

Cambridge Esol

107 - 120

625 - 677

7.5 - 9.0

CPE

90 - 106

575 - 624

6.5 - 7.0

CAE

61 - 89

499 - 574

5.0 - 6.0

FCE

57 - 60

487 - 498

3.5 - 4.5

PET

   

3.0

KET

 

Ukoliko vam je potreban jako dobar skor na TOEFL testu, na pravom ste mestu!

Profesori koji su pripremili više stotina toefl kandidata su vam svakako najbolji saveznici na tom putu!

DOBRODOŠLI!


Opšti i konverzacioni kursevi