Priprema za PET ispit

exams

Preliminary English Test ili Cambridge English: Preliminary je srednji nivo Cambridge ispita engleskog jezika, a na skali Zajedničkog evropskog okvira, zauzima nivo B1. Od Vas se očekuje da sa samopouzdanjem koristite engleski jezik u svakodnevnim situacijama. PET je međunarodni sertifikat, priznat od strane poslodavaca u različitim granama administracije, industrije i usluga. Kompanije kao što su Coca-Cola, Nestlé, Gillette i KPMG priznaju PET sertifikat. Takođe je priznat od strane velikog broja obrazovnih institucija.

FORMAT ISPITA

Prvi deo – čitanje i pisanje (Reading and Writing) (90 minuta) Od Vas se očekuje da razumete smisao tekstova u vidu znakova, članaka iz novina i magazina. Znanje vokabulara i gramatike se testira pisanjem kratkih poruka, priče ili pisma od oko 100 reči.

Drugi deo – slušanje (Listening) (oko 30 minuta) Od kandidata se očekuje da razume značenje odslušanog materijala koji uključuje konverzacije iz svakodnevnog života u kojima treba razumeti i stavove govornika.

Treći deo – Govor (Speaking) (10-12 minuta) Ovaj deo ispita se odvija u parovima. Znanje engleskog se iskazuje kroz učestvovanje u konverzaciji, postavljanje i davanje odgovora na pitanja, i sl.

CAMBRIDGE ESOL ISPITI - opšti engleski (KET, PET, FCE, CAE, CPE):

 Kembridž ispiti - opšti engleski

Nivo na skali Saveta Evrope (CEF)*

  • Cambridge English: Key (KET)

A2

  • Cambridge English: Preliminary (PET)

B1

  • Cambridge English: First (FCE)

B2

  • Cambridge English: Advanced (CAE)

C1

  • Cambridge English: Proficiency (CPE)

C2

PET termini polaganja ispita:

14.03., 09.05., 21.11.2020.godine.

Na ovom sajtu možete pogledati detaljnije o terminima za polaganje PET ispita: https://www.britishcouncil.rs/polaganje-ispita/cambridge-engleski

F146-Addvantage Web Banners 728x90px TIER1 2018

F146-Addvantage Web Banners 728x90px TIER1

01 728x90 Addvantage WEB Banners GOLD 201601 728x90 Addvantage WEB Banners GOLD 2015

MERRYLAND škola je ZLATNI partner u okviru Addvantage programa British Council-a, odnosno preporučeni centar za pripremanje kandidata za neki od Cambridge ESOL ispita i IELTS (KET, PET, FCE, CAE, CPE, BEC, ILEC i ICFE).


Opšti i konverzacioni kursevi