Priprema za CPE ispit

ŠTA JE CPE?

Certificate in Proficiency in English ili Cambridge English: Proficiency najviši je nivo Cambridge ispita engleskog jezika i na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku C2. Na ovom nivou polaznici se približavaju standardnom engleskom jeziku, koji je blizak jeziku obrazovanog izvornog govornika. CPE je sertifikat koji priznaju skoro svi fakulteti i koledži u Velikoj Britaniji, a i mnogi drugi širom sveta, kao dokaz o nivou znanja potrebnom za pohađanje visokog obrazovanja ili postdiplomskih studija. Mnogi poslodavci takođe priznaju ovaj sertifikat.

MERRYLAND škola je ZLATNI partner u okviru Addvantage programa British Council-a, odnosno preporučeni centar za pripremanje kandidata za neki od Cambridge ESOL ispita i IELTS (KET, PET, FCE, CAE, CPE, BEC, ILEC i ICFE).

Dobijeno priznanje, koje  nam je Britanski savet dodelilio 2015., 2016., 2017., 2018., 2019. i 2020. godine, predstavlja još jednu potvrdu da smo među najboljim školama engleskog jezika u Srbiji.

F146-Addvantage Web Banners 728x90px TIER1 2018

F146-Addvantage Web Banners 728x90px TIER1

01 728x90 Addvantage WEB Banners GOLD 2016

01 728x90 Addvantage WEB Banners GOLD 2015

 

KAKO IZGLEDA CPE ISPIT?

FORMAT NOVOG CPE ISPITA

Prvi deo – Čitanje I engleski u praksi (90 minuta) Od 2013. godine ovaj deo ispita ocenjuje dve izuzetno važne veštine. Najpre, procenjuje se Vaša sposobnost da razumete tekstove iz raznolikih izvora počev od novinskih članaka do književnih dela, strukturu i detalje teksta kao i iskazano mišljenje, stav ili razvoj ideja. Pored toga, ocenjuje se i poznavanje strukture rečenice i teksta engleskog jezika, a od Vas se očekuje da popunite praznine u tekstu, formirate reči i primenite odgovarajući registar.

Drugi deo – Pisanje (90 minuta) Ovaj deo ispita procenjuje Vašu sposobnost da napišete tekst u formi pisma, članka, pregleda ili izveštaja upućenih određenom čitaocu na različite zadate teme. Od Vas se očekuje da napišete dva teksta od kojih jedan mora da ima 240-280 reči, dok je u drugom neophodno imati 280-320 reči.

 Treći deo – Slušanje (40 minuta) Ovaj deo ispita od Vas zahteva da shvatite značenje odslušanog teksta, da izvučete detaljne informacije kao i da razumete mišljenja i stavove govornika.

Četvrti deo – Govor (16 minuta) Ovaj deo ispita vodi iskusan ispitivač, a od Vas se očekuje da aktivno učestvujete u razgovoru. U formi je intervjua u kome se kroz diskusiju u kontekstu neke situacije procenjuju veštine komunikacije.

REZULTATI

Svaki deo ispita nosi 20% od ukupne ocene. Kandidati koji polože ispit dobijaju sertifikat s jednom od tri ocene (A, B ili C). Znanje kandidata koji postignu ocene D ili E smatra se neodgovarajućim za standarde CPE ispita. MERRYLAND škola sa velikim procentom uspešnosti priprema kandidate za polaganje ovog ispita. Dužina trajanja priprema zavisi od Vašeg trenutnog znanja i brzine napredovanja, ali s obzirom da se radi o izuzetno ozbiljnom i zahtevnom ispitu, naša preporuka je minimum 9 meseci.

Prvi sledeći datum početka pripremnog kursa je 07.05.2020., a o detaljnijem terminu, zainteresovani se mogu informisati putem telefona.

CAMBRIDGE ESOL ISPITI - opšti engleski (KET, PET, FCE, CAE, CPE):

 

CPE TERMINI POLAGANJA ISPITA U BEOGRADU:    

17.5.   12.6.   11.7.   28.11.2020.

S obzirom da je MERRYLAND zlatni partner British Council-a za prijavljivanje ispita preko škole dobijate 20% POPUSTA.


Opšti i konverzacioni kursevi