Priprema za FCE ispit

fce merryland

ŠTA JE FCE?

 

First Certificate in English ili Cambridge English: First je viši srednji nivo Cambridge ispita iz engleskog jezika i na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku B2. Od kandidata na ovom nivou očekuje se da mogu da rade ili studiraju i da se, kao turisti, lako snalaze u zemljama engleskog govornog područja. Ovaj sertifikat je prihvaćen kao dovoljna potvrda znanja za zaposlenje i neke studije širom Velike Britanije, kao i svuda u svetu.

MERRYLAND škola je ZLATNI partner u okviru Addvantage programa British Council-a, odnosno preporučeni centar za pripremanje kandidata za neki od Cambridge ESOL ispita i IELTS (KET, PET, FCE, CAE, CPE, BEC, ILEC i ICFE).

Dobijeno priznanje, koje  nam je Britanski savet dodelilio 2015. i 2016., 2017. i 2018. i 2019. godine, predstavlja još jednu potvrdu da smo među najboljim školama engleskog jezika u Srbiji.

F146-Addvantage Web Banners 728x90px TIER1 2018

F146-Addvantage Web Banners 728x90px TIER1

01 728x90 Addvantage WEB Banners GOLD 201601 728x90 Addvantage WEB Banners GOLD 2015

 

KAKO IZGLEDA FCE ISPIT 2019?

FORMAT FCE ISPITA

Prvi deo – Čitanje i engleski u praksi (75 minuta) Od 2015. godine ovaj deo ispita sastoji se od ocenjivanja dve važne veštine. Naime, on najpre procenjuje Vašu sposobnost da razumete književne tekstove, kao i one koji to nisu, članke iz novina i časopisa. Nakon čega sledi izrada zadatka kojima se procenjuje poznavanje gramatike i vokabulara engleskog jezika.

Drugi deo – Pisanje (80 minuta) Ovaj deo ispita procenjuje Vašu sposobnost da sastavite kratku priču, pismo, članak ili izveštaj na različite zadate teme.

Treći deo – Slušanje (40 min.) Ovaj deo ispita od Vas zahteva da shvatite značenje odslušanog teksta koji može da uključuje vesti, programe, govore, priče, anegdote i javna saopštenja.

Četvrti deo – Govor (14 minuta) Ovaj deo ispita polaže se u paru ili u grupi od tri kandidata i procenjuje se sposobnost interakcije i izražavanja u različitim situacijama: u razgovoru sa ispitivačem, drugim kandidatima i samostalnom govoru.                                   

REZULTATI

Svaki deo ispita nosi 20% od ukupne ocene. Kandidati koji polože ispit dobijaju sertifikat s jednom od tri ocene A, B ili C. Znanje kandidata koji postignu ocene D ili E smatra se neodgovarajućim za standarde FCE ispita. Na časovima se upoznajete sa svakim segmentom ispita i uvežbavate tehnike polaganja, a naročita pažnja se poklanja pisanju i govoru kao najzahtevnijim segmentima FCE ispita. Nastava se odvija u malim grupama ili individualno. Pripremni kurs traje 6-9 meseci.

Za upis do kraja AVGUSTA važi promotivni popust i cena mesečne rate iznosi 6450,00 dinara.

Upis je u toku, a o konkretnom terminu i tempu održavanja časova zainteresovani polaznici se mogu informisati putem telefona.

CAMBRIDGE ESOL ISPITI - opšti engleski (KET, PET, FCE, CAE, CPE):

 Kembridž ispiti -opšti engleski

Nivo na skali Saveta Evrope (CEF)

  • Cambridge English: Key (KET)

A2

  • Cambridge English: Preliminary (PET)

B1

  • Cambridge English: First (FCE)

B2

  • Cambridge English: Advanced (CAE)

C1

  • Cambridge English: Proficiency (CPE)

C2

 

FCE termini polaganja ispita

 

        9.11.2019

        14.12.2019

Na ovom sajtu možete pogledati detaljnije o terminima za polaganje FCE ispita: http://www.britishcouncil.rs/polaganje-ispita/cambridge-engleski

S obzirom da je MERRYLAND zlatni partner British Council-a za prijavljivanje ispita preko škole dobijate20% POPUSTA.


Opšti i konverzacioni kursevi